144 професионални гимназии, 15 от които в София,  ще бъдат

...
144 професионални гимназии, 15 от които в София,  ще бъдат
Коментари Харесай

Променят облика на десетки професионални гимназии с европари

144 професионални гимназии, 15 от които в София ,  ще бъдат актуализирани по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ . Те ще получат 166 млн. лева и в множеството от тях ремонтните действия ще се извършат през идващото лято , а задачата е да се реализира цялостна смяна в образа им. Това оповестиха министрите на образованието Красимир Вълчев и на районното развиване Николай Нанков.

Цялостна смяна на образа на учебното заведение включва ограничения за енергийна успеваемост, замяна на електрическите съоръжения, ново съоръжение и спортни уреди, изясни министърът на образованието Красимир Вълчев.

Той регистрира, ч е 144-те професионални гимназии съставляват 40 на 100 от този тип школа , а в тях учат 55 на 100 от децата, предпочели такова образование. Вълчев означи, че спрямо предходния програмен интервал има 16 пъти повече средства, ориентирани към професионалното обучение.
 Министърът на образованието Красимир Вълчев БГНЕС
Гимназиите, които ще се обновяват, са класирани съгласно това къде е по-висока публичната възвръщаемост на инвестиции запас . Значение има размера на учебното заведение, къде е ситуирано и по кое професионално направление образова децата. Техническите и земеделските професионални гимназии, в това число и тези по горско стопанство и ветеринарна медицина , получили спомагателна тежест в методологията, т.е. по думите на министъра те са в допълнение приоритизирани.

Въпреки това в листата има професионални гимназии с всевъзможен профил, разясни министър Вълчев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР